Moskus dyne vask

Sådan vasker du din moskusdyne

Kvalitets moskusdyner kan vaskes ved 60 grader og husstøvmider og andre bakterier dør ved 55 grader, så det er bare med at komme i gang. Hvis der står på moskusdynen, at den ikke kan klare almindelig dynevask, men skal renses, så vil vi kraftigt anbefale dig at købe en anden dyne.

dyne vask og luftning
Luft din dyne oftere end du vasker den!

Vask af dyner

Ved dynevask skal vaskemaskine og tørretumbler kunne klare min. 7 kg. Hvis din vaskemaskine ikke kan klare det, skal du på et vaskeri. Dynen lægges i vaskemaskinen og vaskemidlet til dunprodukter kommes i skuffen. Her kan du fx benytte dig af vaskemiddel fra Ringsted Dun. Du vælger en skånevask ved 60 grader og tager dig en kop kaffe, mens du venter.

Vask aldrig din dyne med almindeligt vaskemiddel, da det forringer dunenes kvalitet og isoleringsevne. Vaskemidlet skal derfor være enzymfrit for at bevare dunenes lanolin.

Når din dynevask er færdigt, skal dynen tørres i en tørretumbler sammen med 2-3 tennisbolde (eller lignende), så dunene ikke klumper sammen. Det kan tage op til tre timer at tørre dynen, og det er en god ide at tage dynen ud og ryste den nogle gange undervejs.

Når dynen er helt tør er din dynevask færdig.

Tips. Det er ikke ofte, at du skal vaske din dyne. Det vigtigste er, at du lufter en moskusdyne ofte og lader den ånde uden et sengetæppe, når den ligger på sengen. Når du lufter dun moskusdyne må det ikke være i direkte sollys, da det ødelægger den naturlige olie i dunene.

Hvordan vasker jeg min moskusdyne?

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.