Moskus dyne vask

Sådan vasker du din moskusdyne

Kvalitets moskusdyner kan vaskes ved 60 grader og husstøvmider og andre bakterier dør ved 55 grader, så det er bare med at komme i gang. Hvis der står på moskusdynen at den ikke kan klare almindelig dyne vask, men skal renses, så vil vi kraftigt anbefale dig at købe en anden dyne.

dyne vask og luftning
Luft din dyne oftere end du vasker den!

 

Dyne vask

Ved dyne vask skal vaskemaskine og tørre tumbler kunne klare min. 7 kg. Hvis din vaskemaskine ikke kan klare det, skal du på et vaskeri. Dynen lægges i vaskemaskinen og vaskemidlet til dunprodukter kommes i skuffen. Du vælger en skånevask ved 60 grader og tager dig en kop kaffe mens du venter.

Når din dyne vask er færdigt, skal dynen tørres i en tørretumbler sammen med 2-3 tennisbolde (eller lignende) så dunene ikke klumper sammen. Det kan tage op til 3 timer at tørre dynen, og det er en god ide at tage dynen ud og ryste den nogle gange undervejs.

Når dynen er helt tør er din dyne vask færdig.

Tips. Det er ikke ofte at man skal vaske din dyne. Det vigtigste er at man lufter en moskusdyne ofte og lader den ånde uden et sengetæppe, når den ligger på sengen. Når du lufter dun moskusdyne må det ikke være i direkte sollys, da det ødelægger den naturlige olie i dunene.

 

Moskus dyne vask

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *